Британското дружество Hystead Limited, собственост на Hyprop Investments и PDI

...
 Британското дружество Hystead Limited, собственост на Hyprop Investments и PDI
Коментари Харесай

Собственикът на The Mall е купил и площта на бившия Carrefour

 Британското сдружение Hystead Limited, благосъстоятелност на Hyprop Investments и PDI Investment Holdings, което през октомври 2017 година закупи комерсиалния център The Mall в договорка за 155 млн. евро, е купило през юни площта, отредена за хипермаркет, излиза наяве от доклада му за полугодието до 30 юни. Цената на договорката не се оповестява.
Преди време площта се заемаше от Carrefour, само че по-късно беше  поета от банката заемодател Уникредит Булбанк  на търг за насилствена обмен поради неизплатени заеми на гръцкия притежател на веригата. Помещението стоеше празно след затварянето на магазина от веригата Carrefour и оповестяването в неплатежоспособност на българското сдружение, което държеше правата за страната.

Hysted ще вложи 23 млн. евро в преустройството и консолидираното на помещението в The Mall, излиза наяве от доклада. То ще включва супермаркет с повърхност от 2450 кв. м и други магазини с повърхност от 9550 кв. м. Очаква се те да проработят през октомври тази година. За цялостното довеждане докрай на преустройството ще са нужни почти шест месеца, а предстоящата първична рентабилност е 9%, оповестява се в доклада.

Южноафриканският фонд Hyprop има посредством Hystead 60% от активите в Югоизточна Европа. Останалите 40% са на колегата му за района PDI Investment.Нетната облага на Hyprop през първото полугодие е достигнала 141 млн. евро и понижава по отношение на сумата от 150 млн. евро през същия интервал на предходната година.

 

Общите вложения на компанията за интервала сред януари и юни доближават 2,1 милиарда евро, като те включват директни вложения в парцели в Южна Африка на стойност 1,6 милиарда евро, вложения в Субсахарска Африка на стойност 250 млн. евро и 210 млн. евро в Югоизточна Европа посредством сдружението Hystead.

Нетната стойност на активите е повишена с 3,2% по отношение на същия интервал на предходната година.

Фондът пресмята, че ще разпредели дивиденти измежду акционерите с 10,5% повече през първите шест месеца на 2018 година на годишна база основно с помощта на приходите от вложенията в Югоизточна Европа, в това число от The Mall.

Нетните разноски за лихви, регистрирани в южноафрикански рандове, също понижават, тъй като са продадени някои второстепенни за групата активи през финансовата 2017 година и през първата половина на 2018 година

Компанията отбелязва, че макар сложната среда за търговците на дребно свободните площи в портфолиото ѝ са намалели от 2,4% на 1,9%. Към момента делът на незаетите площи в The Mall е 0,4%, като е намалял по отношение на 0,78% към края на 2017 година
По публикацията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Виктория Тошкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР